Vrijwilligers zijn onmisbaar bij het behoud van onze molens. Naast de bestuursleden en vrijwillige molenaars zijn er ook anderen die zich op één of andere praktische manier voor onze molens inzetten. Zo is er rond de Witte Molen in Meeuwen een groep ‘molenvrienden’ actief, en zijn er mensen die bestuur en/of molenaars ondersteunen bij hun werkzaamheden. Dat kan variëren van hulp bij rondleidingen, hulp bij het groen- en buitenonderhoud rondom onze molens, klein onderhoud, enzovoort. Heeft u hierin interesse? Neem dan gerust eens contact op, of informeer bij één van de molenaars bij u in de buurt!

Als inspirerend voorbeeld willen we hier graag één van onze vrijwilligsters van het eerste uur noemen. Het bestuur van de Molenstichting is verguld met het feit dat in de nabijheid van de Zandwijkse en Uitwijkse Molen in Uppel een vurige fan van onze molens woont. In de afgelopen jaren heeft Ans de Groot allerlei acties gehouden voor het behoud van deze (en de andere!) molens.

Ans de Groot
Ans promoot de Molenstichting bij allerlei activiteiten.

Haar start was het in de gaten houden van eventuele bezoekers aan de beide molens, het verstrekken van informatie over de molens, het mobiliseren van de politiek op zowel gemeentelijk als provinciaal niveau om voortgang te krijgen in de restauraties van beide molens en waar mogelijk en nodig het bemannen van de publiciteitskraam van de Molenstichting op diverse regionale activiteiten.

Haar inzet heeft intussen geresulteerd in de aan- en verkoop van prentbriefkaarten, postzegelvelletjes en vingerhoedjes van onze 9 molens. De netto-opbrengst van de verkoop maakt zij over aan de Molenstichting. Want: alle kleine beetjes helpen!