Feestelijke molendag 1 oktober 2022

Op zaterdag 1 oktober aanstaande wordt er weer een Altenase Molendag georganiseerd. Alle molens in onze gemeente zullen deze dag draaien en te bezoeken zijn. Op deze speciale dag viert ook Korenmolen ‘De Twee Gebroeders’ zijn 150e verjaardag.

De molen werd gebouwd in 1872, kende een roerige geschiedenis, en is sinds 2017 weer volop in bedrijf voor het malen van biologisch meel. Op de jubileumdag zullen er allerhande activiteiten in en rond de molen plaatsvinden, en in de loop van de middag is er een korte ceremonie gepland waarbij de molen opnieuw in bedrijf zal worden gesteld.

De afgelopen vijf jaar is de molen inwendig namelijk weer helemaal op zijn oude taak ingericht, en afgelopen voorjaar werd de molen nog voorzien van twee zogenaamde fokwieken zodat er met minder wind gemalen kan worden. Ook bestaat het Gilde van Vrijwillige Molenaars vijftig jaar, en ook hieraan zal aandacht worden besteed. Dat verdient een feestje! Bij een feest hoort ook een cadeau, ook dit zal gedurende deze dag worden onthuld.

Vanaf 10 uur is de molen geopend, is er een fotospeurtocht door de molen, een fototentoonstelling, een springkussen en trampoline voor de kinderen, in de molen zijn er rondleidingen door de molenaars en verhalenvertellers, er is een hapje en een drankje, en na de openingsceremonie aan het eind van de middag zal de Dussense blaaskapel De Blaosmiesen nog voor en vrolijke noot zorgen.

Zaterdag 1 oktober, 10.00-18.00 uur, Maasdijk 28 te Wijk en Aalburg. Verzocht wordt om indien mogelijk te voet of met de fiets te komen, of anders de auto in het dorp of aan de Wijkse Bol te parkeren en het laatste stukje te lopen. Op de dijk bij de molen geldt namelijk vanwege de verwachte drukte en de verkeersveiligheid een tijdelijk parkeerverbod.